termoGLAS STANDARD


Izolaciona stakla termoGLAS STANDARD su izolaciona stakla proizvedena od dva ili tri sloja ravnog stakla istih ili različitih debljina. U odnosu na dotadašnje jednostruko ostakljenje, ova stakla su započela revoluciju u izolativnim karakteristikama stakla. U ova stakla se mogu kombinovati sva monolitna stakla uz primjenu lajsni koje mogu biti 6, 9, 12, 14, 15, 16, 18, 20, 26 i 32 mm.

termoGLAS STANDARD1

Maximalna dimenzija termoGLAS STANDARD stakla je 3500×2500 mm a maximalna težina koju može podnijeti rubno zaptivanje je 300 kg. Za stakla koja imaju procenat apsorpcije ( u tabeli označeno kao EA – Energy absorption), veći od 50%, obavezno je kaljenje stakla zbog rizika od pucanja usled pregrijavanja (termički šok). Ovdje spadaju uglavnom obojena stakla (Parsol) ili reflektivna stakla (Stopsol ili SunGuarad).

termoGLAS STANDARD 2

Rosa (kondenzacija) na unutrašnjoj površini stakla je fizikalna pojava koja se dešava kada su zadovoljeni odgovarajući uslovi vlažnosti unutrašnjeg zraka i niska temperatura stakla. Rosa na staklu na poziciji 1 ili 4 (pozicije stakla pogledati u meniju LITERATURA I ALATI) nije znak neispravnog stakla i ne može biti predmet reklamacije.

Dugine boje za izo staklu su slučajna pojava koja nastaje prelamanjem svjetlosnih zraka koje se odbijaju od površine stakla. Nije znak neispravnog stakla i ne može biti predmet reklamacije.
Debljinu stakla kupac određuje sam i odgovoran je za njeno dimenzionisanje. Mi ćemo vam pomoći savjetom i preporukama. Za preuzimanje odgovornosti za debljinu stakla, mi bismo morali dobit projekat radi proračuna debljine.
Stepen čistoće stakla, izgled rubnog zaptivanja kao i druge osobine izo stakla termoGLAS STANDARD su definisane u dokumentu “Smjernice za ocjenu vizuelne kvalitete stakla u građevinarstvu” i taj document je osnova za reklamacije. Preuzmite ovaj document u meniju LITERATURA I ALATI, jer će vam pomoći u vašem poslu.

WP-Backgrounds Lite by InoPlugs Web Design and Juwelier Schönmann 1010 Wien