termoGLAS AKUSTEX


termoGLAS AKUSTEX izo stakla su namijenjena zaštiti životnog prostora od buke. Buka je sa svojim negativnim uticajima na zdravlje i raspoloženje čovjeka, sigurno, jedan od najvećih problema savremenog načina života. Oni ljudi koji se susreću sa tim problemom u svom životnom prostoru znaju koliko on može da bude veliki i neugodan.
Za rješavanje ovog problema, prije svega, potrebno je imati orjentaciju o tome koliki je intenzitet buke u našem okruženju. Sledeća slika prikazuje približan nivo buke koju proizvode pojedini izvori zvuka.

termoglasAkusteks

Kad se odredi nivo vanjske buke, može se odrediti nivo potrebne zaštite od buke a ovu zaštitu treba da pruže termoGLAS AKUSTEX izo stakla.
termoGLAS AKUSTEX izo stakla su proizivedena od stakala proizvođača GUARDIAN. Maksimalna zaštita od buke koja se može postići je 51 dB. Ova stakla su specijalne izrade i nemamo ih na zalihi uvijek a dostupna su na upit. Obzirom da su proizvedena od laminiranih stakala, ona imaju i karakeristike zaštite od provable po EN normi.

WP-Backgrounds Lite by InoPlugs Web Design and Juwelier Schönmann 1010 Wien