O Kommerling profilima


KÖMMERLING – više od prozora

PVC je danas najuspješniji materijal za konstrukciju prozora a udio na tržištu konstantno raste. Kod gradnje stanova udio je 60 %, a kod starogradnje se čak sedam od deset prozora sastoji od PVC-a.

KÖMMERLING nudi veliki broj prozorskih sistema, koji sa različitim veličinama okvira i krila, konstrukcijama prečki ispunjavaju sve želje. Unutrašnje prozorske daske, sigurnosne roletne i kapci za prozore, PVC-ploče za područje gradnje npr. ispune za vrata, fasadni sistemi i sistemi balkonskih i vrtnih ograda zaokružuju taj program.

Ekonomičnost , dizajn, funkcija, fizika izgradnje, zaštita okoline kao i odgovorna ophodnja sa resursima kod KÖMMERLING-a ispunjavaju najviše zahtjeve i uspješno se spajaju sa znanjem proizvođača prozora.

Sa povjerenjem, otvorenošću i transparentnošću, sa markom KÖMMERLING susrećemo se sa izazovima budućnosti i uvijek nanovo opravdavamo našu poziciju vodeće marke za PVC-prozorske profile.

 

Ideja o okolini

Briga o okolini KÖMMERLING-ovih proizvoda počinje već kod izbora sirovina. Proizvodnja profila odgovara najnovijim standardima tehnike i zakonskim odredbama. Kao član društva Rewindo GmbH – Recycling Service –KÖMMERLING se obavezuje, da stare prozore i ostatke proizvodnje od PVC-a reciklira u funkcionalni kružni tok sirovina. Reciklaža materijala za pakovanje funkcioniše takođe u jednom zatvorenom kružnom toku.

WP-Backgrounds Lite by InoPlugs Web Design and Juwelier Schönmann 1010 Wien